Stråling fra babyalarmer

Vi har spurgt folkene bag babyalarm-test.dk om stråling fra babyalarmer er et problem? Hos babyalarm-test.dk mærker de en stor stigning i interessen for hvor meget stråling babyalarmerne udsender, og det går faktisk rigtig godt i spænd med producenternes udmeldinger om, at babyalarmerne nu udsender mindre stråling end før hen. Faktisk er det sådan, at den babyalarm tænk i 2012 kårede som test vinder, er bygget på den teknologi på markedet der udsender mest pulserende stråling.

Er strålingen farlig?

Man ved ikke ret meget om strålingen, og der er ret forskellige meninger om hvor vidt den er farlig eller ej. Men der er en faktuel viden på området som man ikke kan se bort fra. Fx. er det kendt at strålingen fra babyalarmer aktiverer nogen centre i hjernen på sovende børn, som normalt ikke er aktiveret under søvn.
Dét alene synes jeg er stærkt foruroligende, man ved nemlig også, at det er når børn sover at deres hjerne udvikler sig. Det er ikke bevist at de 2 ting påvirker hinanden, men det er da dumt at tag chancen før det er afkræftet.

Førhen mente man, at stråling fra mobiltelefoner kunne være kræftfremkaldende, den teori har man imidlertid parkeret. Det skal dog siges, at jeg fra tid til anden ser den dukke op rundt omkring på nettet. I den sammenhæng skal det noteres, at strålingen fra mobiltelefoner er af samme type som den babyalarmerne udsender.

Et område uden regler

Der er desværre ikke regler der regulerer området, og det synes jeg er ret uheldigt da det giver producenter af babyalarmer stort set frit spil med strålingen, og så på pakken bare skrive at den har lav stråling. Jeg har et stærkt ønske til politikkerne om, at få lavet nogle regler på området.

Hvordan finder man så en babyalarm med lav stråling?

Det første man skal gøre er, at gå uden om DECT teknologien. Det kedelige ved den er, at den udsender enorme mænger pulserende stråling på helt op til 500mW, til sammenligning udsender SmartNova, som i øjeblikket er markedsførende, kun 2% af den stråling som DECT teknologien gør.

Hvad kan man så gøre for at slippe for stråling?

Den åbenlyse mulighed er, at gå uden om babyalarmen i hverdagen, men sådan realistisk set, så er det svært i en moderne familie. Dét man i stedet kan gøre er, at være bevidste om at strålingen er tilstede og derfra tag sig lidt forbehold. Det jeg anbefaler er, at man stiller babyalarmen mindst 1m fra barnets hoved, her ved man nemlig at strålingen er blevet så ubetydelig, at den ikke længere påvirker hjernes aktivitet når barnet sover.

Et tip som de fleste måske ikke tænker over, er hvis den lille ligger og sover i armene på en, og man så sidder med sin mobil i hånden i mens. Den stråling der udsendes fra mobil er værre end den stråling som babyalarmer udsender, husk derfor at tag mobil i den hånd der vender væk fra barnets hoved. Det samme gælder med iPad’en, eller hvis du sidder med en bærbar computer der er på wifi.